Set Berpantang

Set ini khas untuk ibu-ibu yang baru melahirkan dan dalam tempoh berpantang. Di samping pengambilan ubat tradisional,set ini adalah pilihan terbaik kerana ibu-ibu tidak perlu bimbang tentang kesannya terhadap diri dan bayi. Seringkali terjadi,bayi yang baru lahir mengalami jaundis dan ibu terpaksa menghentikan pengambilan ubat tradisional. Namun begitu, pengambilan suplemen seperti yang dicadangkan sangatlah membantu serta tidak memberikan kesan sampingan yang negatif pada diri dan bayi.

Set Berpantang



Pek ini mengandungi 4 suplemen asas Shaklee iaitu Vitalea, B Complex, Vitamin C  dan Zink. Berikut adalah fungsi dan khasiat setiap satu vitamin untuk ibu berpantang.


Vita-Lea Iron Formula (a.k.a multivitamin)
Mengandungi vitamin dan mineral lengkap. Diformula dengan zat besi yang penting untuk pembinaan sel darah baru yang sihat terutama bagi ibu yang banyak kehilangan darah sewaktu bersalin.


B Complex
Lengkap kesemua 8 jenis vitamin B dengan formula asid folik dan biotin yang membantu membina darah. Sangat berkesan untuk mengelak kemurungan, meroyan dan bersifat menenangkan dengan menstabilkan hormon. Tahukah anda kekurangan vitamin B antara punca keletihan dan meroyan?


Vitamin C
Membantu dalam pembinaan kolegen, mempercepatkan penyembuhan luka dan baik pulih tisu yang rosak semasa bersalin.


Zinc
Baik untuk mempercepatkan baik pulih luka terutama luka dalaman termasuk rahim ibu. Tahukah anda,ikan haruan mengandungi tinggi zink? Maka, menjadi amalan sewaktu berpantang untuk makan ikan haruan.


Cara pengambilannya ialah

  • 1 biji sehari untuk Vita Lea, B Complex Vita C dan Zinc.

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
Jangan tunggu lagi!!

Set Penyusuan

Set Penyusuan

Set ini adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah pelbagai (selain penggalak susu)

Pek ini mengandungi 4 supplement asas Shaklee iaitu

  • Vita Lea Iron Formula (multivitamin) 
  • B-Complex 
  • Vita-C
  • Alfalfa 

Cara pengambilannya ialah

  • 1 biji sehari untuk Vita Lea, B Complex dan Vita C
  • 1-10 biji sehari untuk Alfalfa

Vitamin Shaklee membanyakkan susu?

Tidak secara sendirian. Shaklee Alfalfa membantu penghasilan susu dengan lebih cepat namun ibu yang menyusu perlu tahu, untuk meningkatkan penghasilan susuibu, 3 perkara utama ini sangat penting iaitu

1) menyusukan bayi sekerap mungkin atau bagi ibu yang bekerja buatlah sesi perahan di pejabat secara konsisten. Memang banyak cabaran bagi ibu bekerja untuk membuat sesi perahan yang tetap namun jika ada niat yang baik, insyaAllah, ALLAH bukakan jalan kemudahan. Jika tak pam, maka vitamin tadi hanya membantu ibu sihat dan bertenaga namun tidak membantu mendapat susu dengan banyak dan sendirinya tanpa mengepam.

2) Pengambilan air bagi ibu yang menyusu perlulah seimbang. Sekurang-kurangnya 2L sehari bagi yang tidak amalkan pengambilan apa2 vitamin. Bagi yang makan vitamin, 3 L adalah cadangan supaya tubuh dapat menyerap semua vitamin yang kita makan dengan lebih baik.

Akhir sekali ialah
3) doa. Doa mohon ALLAH berikan kemudahan dalam menyediakan susuibu, doa semoga ALLAH beri kemudahan untuk memerah ditempat kerja, doalah semoga susuibu yang terhasil itu berkat dan memberi rasa nikmat kekenyangan buat si manja tersayang. Doalah semoga rakan seperjuangan berjaya dalam penyusuan dan banyakkan doa yang baik. Law of attraction, doa yang baik akan dapat yang baik.

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Set Optimum

Set Optimum

Set ini khas untuk anda yang ingin mengekalkan kesihatan optimum. Ia adalah set asas untuk kesihatan tubuh badan serta sesuai untuk semua peringkat sama ada dewasa, remaja serta warga emas. Set ini juga amat sesuai untuk merekayang mempunyai masalah keletihan, moody, mudah stress dan resdung.



Pek ini mengandungi 3 supplement asas Shaklee. Ia sangat berbaloi terutama kepada mereka yang mementingkan kesihatan namun sibuk dan tiada masa untuk menjaga pemakanan seimbang dan mereka yang mempunyai gejala seperti di atas.

Pek ini mengandungi

  • Vita Lea Iron Formula (multivitamin)
  • B-Complex
  • Vita-C

Cara pengambilannya ialah

  • 1 biji sehari untuk setiap satu

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Terkini hanya dari Euphoria GBS

Berita baik buat semua kenalan cyber saya yang baru mahupun yang lama….kami menyediakan khidmat konsultasi secara tertutup untuk semua customer Euphoria Shaklee. Paling penting add saya di fb dan maklumkan anda mahu menyertai kumpulan ini. Paling utama, anda perlu menjadi customer kami terlebih dahulu.Jika anda belum didaftarkan namun telah menjadi pelanggan saya, sila add saya di fb iaitu Norizan Ali dan nyatakan anda mahu didaftarkan dalam Shaklee GBS.

Apakah kelebihan menyertai Shaklee GBS?

 1. Anda boleh mendapat perkhidmatan konsultasi tentang produk yang akan dipantau sebaiknya oleh ahli Euphoria.


2. Semua tawaran terkini boleh di dapati dalam kumpulan ini.  Ada cabutan bertuah, aktiviti menarik dan harga yang khas untuk customer kami.


3. Kumpulan tertutup ini ditubuhkan untuk menghargai semua customer kami.


4. Anda akan mendapat info dan tips terkini. Ianya sangat ESKLUSIF untuk customer kami sahaja.


Jom sertai hari ini juga!


Jika anda tiada akaun di FB, jom daftar hari ini supaya anda tidak ketinggalan aktiviti kami pada bulan Jun ini!


Makluman Penting.


Saya menyediakan pek mini kepada mereka yang mempunyai kekangan untuk membeli pek penuh vitamin.
Namun anda perlulah menghantar email kepada saya di i_izan@ yahoo.com  dan boleh juga sms kepada saya di 012-2767170 untuk mendapatkannya. Walaubagaimanapun  semua tawaran dan pek mini ini hanya boleh di dapati secara esklusif dari saya dan jaringan saya iaitu Euphoria GBS. Ia TIDAK di tawarkan/ di jual / di sediakan oleh mana-mana cawangan Shaklee di Malaysia.  Sebarang penolakan dari Shaklee (M) tidak menjadi tanggungjawab kami.
Harap Maklum.


Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Gerhana Bulan Penuh

InsyaAllah awal pagi ni kita dapat saksikan gerhana bulan penuh lagi. Rasanya makin lama macam makin kerap kita dapat lihat fenomena ni. Kejap gerhana matahari…kejap gerhana bulan. Waktu kecik-kecik dulu rasa jarang sangat nak jumpa gerhana….rasa 10-20 tahun sekali baru dapat peluang.Masa tu masing-masing sibuk letak besen,baldi tengah laman. Nak tengok bayang gerhana tu. Kalau tak pun cari kain-kain tipis nak cover mata. Mana boleh tengok direct jer..dah lah silau..silap2 mata pun rosak!

Kali ni gerhana bulan penuh jatuh pada 14 Rejab 1432H bersamaan dengan 16 Jun 2011.Dijangka, fenomena ini akan bermula jam 1.25 pagi sehingga pukul 6.59 pagi Tima kasih kat En. Google yg tolong tunjuk jalan. Kita kongsi info yg izan dapat daripada Jakim

Gerhana bulan hanya akan berlaku ketika bulan purnama. Ketika itu bulan berada bersetentangan dengan bumi dan terlindung dan terlindung daripada matahari. Ini bermakna bulan akan memasuki bayang bumi dan menghilang.

Hadis riwayat Muslim yang bermaksud:
Sesungguhnya matahari dan bulan merupakan dua tanda daripada tandatanda (kebesaran) Allah.
Tidak berlaku gerhana pada kedua-duanya kerana kematian seseorang dan tidak pula kerana kelahirannya. Maka apabila kamu melihat gerhana maka bersolatlah dan berdoalah sehingga
kembali terang (hilang gerhana).

Moga kita dipermudahkan untuk sama-sama menikmati kebesaran Allah ini.
Rujuk sini untuk cara solat sunat gerhana.

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!! .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2