Prof Muhaya dan ESP

 
Siapa tak kenal dengan Prof Muhaya? Prof Muhaya atau nama sebenarnya Professor Dr. Muhaya Hj. Mohamad, adalah  Pengarah Perkembangan Peribadi dan Profesional ACMS. Beliau juga merupakan Pengarah Pusat Mata, Prince Court Medical Centre. Selain merupakan seorang anak Malaysia terulung sebagai pakar mata (Uveitis), beliau juga aktif menyampaikan ceramah motivasi khususnya kupasan tentang minda dan perwatakan berkesan yang disampaikan dalam pelbagai ceramahnya di seluruh negara.
Baru baru ni,dalam rancangan Prof Muhaya di radio IKIMfm, Prof Muhaya ada share satu resipi yang beliau amalkan,

    soy protein+koko+minyak zaitun+oat+madu+susu 
Bahan-bahan kat atas diblend sekali. Resipi ni sangat baik untuk perkembangan otak, sumber tenaga serta diet yang sihat. Kita boleh guna apa saja soy protein seperti meal shakes atau ESP.Menurut Prof Muhaya, Shaklee ESP adalah kegemaran beliau. ESP Shaklee pun kegemaran Izan juga!
Fakta mengenai Energizing Soy Protein(ESP)
Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian

Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat.Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.

Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien. 

Credit to Cery Mamafaiz yang share resipi ni kat Group Shaklee GBS.
Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *