‘Kedinginan’ dan Vitamin Cinta

Biasa dengar tentang ‘kedinginan’ ?
Kedinginan di sini bukanlah bermaksud rasa sejuk sebab hujan atau sebab dok melepak kat Cameron Highland yer!hehehe

Di kalangan ibu2, masalah kedinginan sering berlaku kerana

  • letih menguruskan keluarga
  • waktu rehat yang tak menentu

Bagi ibu yang menyusukan, peningkatan hormon prolaktin berbanding hormon estrogen di sepanjang tempoh penyusuan turut menyumbang kepada masalah ‘kedinginan’.
Estrogen atau juga dikenali sebagai ‘hormon perempuan’ amat penting untuk meningkatkan ‘keinginan’ si isteri terhadap suami. Jika dibiarkan berpanjangan, ini boleh menyumbang kepada masalah yang lebih besar kelak. .

Pengambilan suplemen tertentu sangat membantu ibu2 menghadapi situasi ini.
Vitamin E atau ‘vitamin cinta’ adalah antara agen peyelamat yang telah terbukti keberkesanannya.

Ini fakta yang Izan ambil dari blog blog Aula

Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.
Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.
Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.
Pengambilan VITAMIN-E berdosage tinggi iaitu 600-800 IU setiap hari membantu badan wanita menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan. Kondisi di mana “estrogen berlebihan” akan menyebabkan symptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, sengugut dan “mood swings”, yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita.

Vitamin E juga antara pilihan izan setiap hari.Tak cuba tak tahu kan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease  

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *