Ya…Shaklee adalah MLM

Jangankan orang lain..Izan sendiri tak suka MLM. Nak kena pergi seminar sana sini..cari downline..
follow upline..usung beg ke hulu ke hilir nak jual barang.
Tapi,akhirnya terperangkap juga aku dengan MLM!
Ya..Shaklee adalah MLM. Nama panjangnya Multi Level Marketing.

 Tapi Izan seronok dengan Shaklee sebab :

  • Tak perlu pergi seminar sana sini. Semuanya secara online.Upline bimbing Izan tentang produk & marketing. Dalam masa yang sama Izan sendiri amalkan Shaklee. So..benda tu lebih dekat dengan kita. Bukan join Shaklee semata-mata nak cari duit. Tapi, yang penting untuk kesihatan sendiri. Tidak dinafikan..Shaklee juga mengadakan kelas tertutup pada waktu mlm & hujung minggu. Tetapi, bersama group Euphoria, tiada paksaan untuk Izan hadir. Izan bebas untuk mengatur waktu sendiri.
  • Tak payah susah2 cari downline. Hasil dapat dari usaha sendiri. Usaha lebih dapat lebih. Bukan makan HASIL ORANG saja yer! Alhamdulillah. hampir setahun izan buat biz Shaklee…berjaya juga mencapai bonus hingga 3 angka sebulan. Memang tak banyak mana…Tapi,siapa nak bagi duit temgah2 bulan kan? Izan pun cuma buat secara part time & ada tugas hakiki 8am-5pm yang perlu diutamakan. Keluarga masih no.1. setiap hari masih perlu masak,kemas & uruskan rumahtangga.
  • Shaklee MLM yang adil. Once kita sampai satu level, kita blh break dgn upline. So, tak wujud cerita org atas goyang kaki…org bawah mcm nak mati!hihihi…Semuanya atas usaha kita.
  • Tak perlu simpan stock banyak. secara mudahnya, Izan cuma jadi orang tengah. ..Customer order dengan Izan-Izan proceed ke Shaklee-Shaklee pos pada customer.Mudah kan? Dah lama2 join..baru Izan mula stand by sikit2 produk2 HOT kat rumah. So,kalau ada yang nak C.O.D tak perlu tunggu lama. Sebenarnya, kalau tunggu pun tak lama mana..anggaran 1-3 hari saja.Kalu untuk bandar2 utama, order hari ni..esok dah sampai!

Kalau kawan2 berminat nak tau lebih lanjut,boleh hubungi Izan. Biz ini boleh bermula dari modal serendah RM0 dengan syarat kita sendiri telah mengamalkannya dan sedar manfaat produk ini. Yang penting bukan untung yang dikejar tapi manfaat kesihatan yang dicari.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease  

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Selamat Hari Lahir Izan

Alhamdulillah…
Hari ni genap 33tahun usia.
Biarlah orang kata ia cuma nombor,tapi,nombor itulah yang sentiasa mengejar dan tak mampu ditinggalkan. Tak sangka masih ramai yang mengingati tarikh itu.
Terima kasih tentunya pada ‘cik muka buku’ yang tolong ingatkan kawan2 tarikh besday Izan!hehehe

Banyak yang berubah sepanjang 33tahun.
Pastinya status makin upgrade. Sekarang, Izan dah bergelar ibu beranak 3.
Anak yang sulung pun dah darjah 3.
Maklumlah , Izan kan kenduri awal 🙂
Suami…pastinya masih satu.
Di angka 30an ini…tak pernah terpikir Izan dah ada online biz sendiri…dah ada blog..
Satu perkembangan yang sangat baik!Dulu, selalu kata…
Saya ni tak pandai berniaga,
Malaslah!aku jadi tukang beli sudahlah
Rupa2 nyer..ada bakat businesswoman jugak 🙂
Ini bukan kebetulan..ini kesempatan!
Tak cuba tak tau kan ?
Syukur Allah kurniakan keluarga & rakan2 yg sentiasa menyokong Izan.
Kalau diikutkan, masih banyak impian & cita yang tak tercapai lagi.
Moga Allah beri lebih peluang untuk Izan usaha sebaik mungkin…
InsyaAllah

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure,or prevent any disease.  

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Menang Tiket Upin & Ipin Musical 2012

Siapa sangka cempedak jadi nangka..
Alhamdulillah…satu lagi rezeki April

Izan menang tiket VIP Upin & Ipin Musical 2012 kat Istana Budaya!

Yang tak best nyer dapat 2 tiket jer!hehehe
Tapi..sapa nak bagi tiket FREE kan ?
RM350 sekeping ….

Macam mana boleh dapat ?

Alkisahnya…terbaca kat page
http://www.facebook.com/kelabupindanipin
Diorang nak bagi giveaway kat sapa yg upload gambar bersama upin upin
Tapi..kenalah wat slogan sikit..
Bab ni yang lemah…nak mereka2 ayatlah plak..
Gambar plak ambil gambar tahun 2009..
time tgk wayang ngan budak2 cite Geng…Pengembaraan Bermula kat GSC Alamanda,Putrajaya
Dengan niat xdelah nak menang sangat..
Inilah hasilnya…

Tup2..pagi 12 april 2012 dapat call dari staff Les Copaque…
Tahniah Puan!hihihi….begitu lah ceritanya..
Tunggu sambungannya nanti……….

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease  
Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Bidan kampung makan Shaklee

Sedikit terkejut bila baca sms dari seorang teman baru2 ni. Kawan Izan ni merasakan susunya agak ‘kurang’ kerana baby mula ‘buat perangai’ lepas seharian menyusu. Dia bimbang baby lapar sebab susu sikit. Lebih2 lagi bila susu pun tak keluar memancut2.

Kawan Izan ni pun mulalah mengambil pelbagai alternatif untuk tambah susu. Mula2 mak bidan ‘urut susu’ untuk 3 pagi berturut-turut. Kesannya masih tak berapa nampak. Mak bidan pun ikut susah hati & mula cadangkan kawan izan makan jamu *** untuk tambah susu pula. Kecewa lagi, susu masih tak memancut2.

Hinggalah, mak bidan tiba2 mengeluarkan cadangan baru..
Trylah makan Shaklee…kot2 serasi pulak
Mak bidan pun pandai suruh makan Shaklee kawan2. Ini bidan kampung yer…bukan bidan klinik.
Rupa-rupanya bidan ni memang makan produk Shaklee juga. So,kawan2 semua…apa tunggu lagi 🙂

Tapi, perlu Izan tegaskan, tak semestinya susu kena memancut2 baru kita rasa susu banyak. Pada dasarnya, penghasilan susu bergantung pada prinsip asas ‘supply on demand‘. Maksudnya, makin kerap baby menyusu..insyaAllah susu akan terus bertambah kecuali pada sesetengah kes. Kesan ‘milk booster’  berbeza bagi setiap individu. Lain kali izan akan akan cerita pula pada ‘sesetengah kes’ ni.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease  

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Vitamin untuk tambah susu

Semalam dapat sms dari kawan lama.
Baru tau,rupa-rupanya dia dalam pantang.
Baby baru umur 2 minggu.
Kawan izan ni nak tanya tentang produk Shaklee untuk tambah susu sebab dia bimbang baby tak cukup susu sebab baby akan meragam waktu pagi lepas seharian menyusu.

Terus terang Izan katakan,
‘Shaklee bukanlah produk untuk ‘tambah susu’. Lebih2 lagi di awal kelahiran.Ibu2 tak perlu bimbang anak tak cukup susu. Perut newborn baby hanyalah sebesar guli.

Yang penting keep breastfeed & bonding ngan baby. InsyaAllah…continously stimulation akan galakkan pengeluaran susu ibu.’

Suplemen sebenarnya lebih kepada kesihatan ibu itu sendiri. Secara tak langsung, apa yang ibu makan akan dapat kat baby juga. Macam ibu makan petai..susu pun bau petai. Bila badan badan ibu sihat….insyaAllah ibu akan ‘enjoy’ rutin baru dengan baby. No more strees yaaa ….

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease  

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2 3