Detoks dengan Herb Lax Shaklee


  • Herbalax adalah suplemen yang berfungsi untuk menCUCI usus.
  • Bahasa mudahnya adalah julap.
  • Ia tergolong dalam kategori julap yang lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali sekala bagi meyingkirkan toksin dari usus.
  • Ia juga membantu usus kita lebih aktif untuk gerakan peristalsis. Peristalsis adalah pergerakan kembang kuncup otot secara beritma untuk menolak makanan sepanjang salur pencernaan. Gerakan peristalsis yang baik membantu proses perkumuhan kita berjalan dengan lebih lancar.


Siapa yang digalakkan untuk mengamalkan Herbalax ? 


Ia sesuai diambil oleh setiap individu tetapi kepada mereka yang mengandung, Izan galakkan untuk dapatkan nasihat daripada doktor dulu.

Golongan berikut amat digalakkan untuk mengamalkan herbalax :
  • pengamal tegar ubat tahan sakit.
  • mereka yang ada masalah pembuangan@perkumuhan kurang lancar@sembelit, 
  • mereka yang banyak jerawat, 
  • pesakit gout
  • mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru berjinak2 dengan suplemen.


Berapa banyak perlu diambil ?

Memadai 3-4biji seminggu sekali.  Izan galakkan ambil pada waktu malam dan minum sekurang2nya 1 liter air sebelum  tidur.. Anggaran tindakbalasnya adalah antara 6-8jam selepas itu. Kesan adalah berbeza bagi setiap individu. Macam Izan, biasanya selepas 8jam perut akan sedikit memulas tapi tiada gesaan untuk ke tandas dengan cepat. Kita takkan menghadapi masalah cirit dan sebagainya. Namanya pun julap lembut kan? 
Biasanya, bila badan dah buat proses detoksifikasi, usus akan menjadi lebih bersih dan sihat. Penyerapan suplemen akan lebih cepat dan dan berkesan.Seperti yang kita tahu, perut adalah rumah penyakit. Usus pula bolehlah dianggap sebagai bilik dalam rumah penyakit ini. Bila usus sihat, penyakit tak dapatlah nak berumahtangga di sini.Yang tinggal hanyalah rumah yang bersih dan pengambilan suplemen pasti mengindahkan lagi rumah anda ini.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Set Penyusuan mana sesuai untuk saya ?

Hari ni kita buat entry ringkas saja yer!
Ramai yang whatsapp,sms & email set penyusuan mana yang sesuai untuk mereka.
Sebenarnya, tidak ada jawapan khas untuk persoalan anda itu.

Jika anda mahu membeli set penyusuan, sila maklumkan dahulu beberapa perkara yang saya perlukan agar saya dapat membantu anda memiliki set penyusuan yang sesuai dengan kes dan budget anda.
Paling utama adalah umur bayi dan jika anda atau bayi alami sebarang masalah penyusuan seperti

  • selalu letih
  • stress
  • stok kurang  
  • puting tenggelam
  • kecacatan pada mulut bayi
  • dan sebagainya

Saya bukanlah seorang kaunselor laktasi, tapi sedikit pengalaman dan ilmu yang ada harap dapat dimanfaatkan bersama.
Harapan saya anda akan berpuas hati dengan perkongsian daripada saya 🙂

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease  

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Nutriferon untuk immune booster

IPU Index 19 June 2012

Alhamdulillah, nampaknya IPU index di seluruh Malaysia kebanyakannya di tahap sederhana hari ni. Dalam keadaan berjerebu ni, nak keluar rumah pun tak selamat. Terasa terik mentari, ditambah pula dengan udara yang tercemar. Memang sangat menggalakkan segala penyakit datang bertandang.

Tekak saya ni pun dah mula rasa perit2 sikit,so,pagi ni telan 1 sachet nutriferon
Kenapa? nak boost immune..
Hopefully tak lah sampai selsema & demam plak nanti,
Hadif pun boleh kongsi manfaatnya sebab  bf baby juga akan dapat apa yg ibu dia makan..insyaAllah 🙂

Jom kita berkenalan dengan nutriferon dulu.

Apa itu  nutriferon ?
NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.


Siapa yang mememuinya ?

  • Ia adalah satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun – Dr. Yasuhiko Kojima.
  • Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain. 
Bagaimana ia bertindak ?

Nutriferon bekerja dalam dua cara:

  • segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti 
  • menggerakkan “pasukan cari dan musnah’ dalam sistem imuniti badan. So,hati-hati yer musuh2 semua….Nutriferon akan musnahkan anda!

Perlu ke saya ambil setiap hari ?

  • Memadai 1sachet seminggu sekali untuk anda galakkan sistem imun badan kita aktif
  • Jika demam atau selsema berlarutan boleh amalkan 1 sachet setiap hari untuk membantu badan kita membina semula imuniti dalam masa yang cepat

Nutriferon boleh dimakan begitu saja atau dicampur dalam minuman kegemaran anda kecuali kopi dan teh Mudah kan ?
Kalau dulu,kita selalu bawa ubat penahan sakit sebagai bekalan kecemasan,apa kata berubah kepada nutriferon. Terdapat dalam bentuk sachet, so mudah untuk dibawa ke mana sahaja !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease  

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Harga Produk Shaklee

 

Berkuat-kuasa 1 January 2012, Shaklee (M) TIDAK lagi membenarkan mana-mana Distributor Shaklee untuk MEMPAMERKAN SEBARANG HARGA pasaran/promosi di website atau di laman sosial termasuklah facebook.

Sekiranya anda ingin mendapatkan HARGA TERBAIK DAN ISTIMEWA dari kami, anda boleh dapatkannya melalui:

  1. PM admin page ini (klik button message di sebelah kanan atas page ini ) http://www.facebook.com/diarisihat
  2. PM Norizan Ali (owner). Sila add friend terlebih dahulu yer (http://www.facebook.com/norizan.ali)
  3. Emailkan ke i_izan@yahoo.com
  4. Sms/WhatsApp ke 012-2767170

Hanya yang terbaik untuk anda !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Set Kasih Sayang

Teringat pula kisah dulu-dulu. 10 tahun lepas kan tengah musim filem-filem pendek dibuat ala2 tekemovie dalam bentuk CD. Time ni org tak minat sangat tengok filem kat pawagam. Ramai yang beli CD & tengok kat umah jer. Salah satu cerita yg Izan suka “Siapa tak sayang bini?’. Tapi, ingat2 lupa ceritanya. Tang badul jadi hero tu jer ingat.

Wahhhh…jauh melencong plak. Sebenarnya nak cerita pasal Set Kasih Sayang. Set Kasih Sayang ni khas untuk suami isteri yang saling menyayangi. Macam saya dgn Encik I!hihihi

Set ni boleh dikongsi bersama-sama. Vitamin E dan Alfalfa adalah antara suplemen yang amat penting untuk mengikat kasih suami isteri. Lebih-lebih lagi bila usia perkahwinan semain bertambah. Masing2 kekadang lupa nak melihat diri dan pasangan. Banyak masa ditumpukan pada anak2 yang sedang masa. Tak salah, tapi sedarkah kita suatu hari nanti suami atau isteri inilah yang akan terus bersama kita ke akhir usia ?

Wahhhh…mula melencong lagi. Sebelum terlajak, mari kita tengok kepentingan vitamin E dan alfalfa dalam hubungan suami isteri.

  • Alfalfa merawat masalah keputihan pada wanita. 
  • Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti Kacip Fatimah, maka ia membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). 
  • Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.
Ini pula fakta yang Izan ambil dari blog blog Aula
  • Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.
  • Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.
  • Antioksidan yang seimbang dalam Vitamin E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan.
  • Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka Vitamin E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.

Apa lagi ? Marilah kita berkasih sayang 🙂

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

 Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
 FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2