Vivix Bantu Ibu Melihat Semula

Baru dapat panggilan dari seorang anak yang ingin mendapatkan info mengenai suplemen  untuk masalah diabetes ibu nya. Mata ibunya mula berselaput dan menimbulkan rasa tidak selesa.
Terus teringat cerita Kak N di blognya. Jom baca perkongsian beliau.


Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur. Mak  kata, apa yang beliau rasa adalah…matanya menjadi makin kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu.
Mak saya tak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang dia lalui. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya yang sedikit terjejas akibat kencing manis.

Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume.Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.

Alhamdulillah, mak saya boleh melihat semula ….tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala.

Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh dicari…selagi ada daya usaha.
Mudah2an mak dapat menunaikan umrah dengan lebih baik, insyaALLAH.

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Salak Tinggi,Bandar Baru Bangi, Putrajaya,KLIA, Nilai & Sepang

Salam Aidil Adha

Alhamdulillah..ramai yang berpuasa sunat hari ni sempena 9 Zulhijjah.

Rasulullah SAW bersabda bermaksud: “Haji adalah (wukuf) di Arafah.” Ketika berada di Arafah pada 9 Zulhijjah hendaknya jemaah memperbanyak doa, berzikir, membaca al-Quran, talbiah dan lain-lainnya.

Namun, bagi yang tidak berkeupayaan untuk berpuasa, doakan lah apa yg anda inginkan sepanjang hari ini kerana Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Sebaik-baik doa adalah doa pada hari Arafah.”

Semoga Aidil Adha membawa kita lebih mengerti
Apa itu Pengorbanan ?

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
ID shaklee: 852405 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Salak Tinggi,Bandar Baru Bangi, Putrajaya,KLIA, Nilai & Sepang

ESP Shaklee dan Indeks Glisemik

Indeks Glisemik (GI) merupakan tahap pengukuran kualiti untuk karbohidrat dalam sesebuah makanan.

Makanan yg tergolong dlm GI rendah adalah lambat dicerna dan diserap, meningkatkan paras glukosa dan insulin secara lebih perlahan dan lebih bermanfaat untuk kesihatan berbanding makanan dlm kategori GI tinggi yang cepat mencerna dan memberi kesan sebaliknya.
Di antara kelebihan lain makanan yang mengandungi GI rendah adalah :
#mengawal selera makan dan
#melambatkan rasa lapar.

 Kebanyakan sayur-sayuran termasuk dalam kumpulan makanan berindeks glisemik rendah. Contohnya seperti brokoli, bayam, tomato, timun, kacang hijau, keledek dan beberapa lagi.
Pengambilan makanan dalam kategori indeks glisemik tinggi seharusnya dikawal terutama sekali di kalangan penghidap diabetes. Di antara contoh makanan tersebut  adalah teh tarik, nasi putih, roti putih, mi goreng, kueh teow goreng, donut dan beberapa lagi.

 ESP mengandungi kandungan indeks glisemik yang rendah iaitu 39. Justeru itu ia sangat sesuai untuk mereka ingin mengawal selera makan, berat badan dan sebagainya. Ia juga sesuai diambil oleh pesakit diabetes serta sesuai untuk semua peringkat umur.

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
ID shaklee: 852405 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Salak Tinggi,Bandar Baru Bangi, Putrajaya,KLIA, Nilai & Sepang

Okt’s 12 Special : ESP Beli 6 PERCUMA 1

Kenapa saya dok promo2 sangat ESP beli 6 percuma 1 ni ???

Mai sini tengok 🙂

1. Dapat keahlian percuma.
* 6 canister ESP ni berharga RM726…automatically dah layak dapat FREE membership..jangan lupa…FREE 1 canister tu sekali tau !

2. Dah layak terima bonus bulan berikutnya.
*Bila dah jadi ahli,setiap pembelian dapat point & point ni akan dibayar ke akaun dalam bentuk TUNAI pada 15hb Nov nanti..Dengan pembelian 6 canister ESP anda dah dapat bonus RM36.27

3. Product exp 2014.
* Ni bukan produk nak expired yer.. Tapi Shaklee jual pada harga ISTIMEWA khas untuk anda yang mempercayai KUALITIi kami

4. Boleh buat side income melalui group tertutup Euphoria.

*Beli 6 canister dah dapat RM36.27 bulan depan. Kalau nak dapat lebih boleh join group biz saya ‘Euphoria”
Tak kiralah full/part time. Saya dulu pun bermula dengan 2 angka…InsyaAllah dengan usaha & tawakal kita mampu dapat lebih setimpal dengan apa yang kita usahakan.

5. Ianya hanya ditawarkan setahun sekali.
* Benda BAIK tentulah berharga. Siapa yang rebut dia yang UNTUNG
Tahun depan ? Saya pun tak berani janji 🙂

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
ID shaklee: 852405 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Salak Tinggi,Bandar Baru Bangi, Putrajaya,KLIA, Nilai & Sepang

Bagaimana dan apa kelebihan menjadi ahli?

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee ?

Anda boleh mendaftar :

  • dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun 
  • membuat pembelian melebihi 200 points (anggaran rm650 ke atas) untuk mendapat keahlian percuma. 

Anda cuma perlu :

  • menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau 
  • pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 852405 sebagai sponsor/upline.


Yuran keahlian Shaklee
Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee
Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase

Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?
Benar, tak perlu maintain point atau wajib membuat ada pembelian.

Apa kelebihan menjadi ahli?

1) Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point anda sendiri.

2) Jika rajin berkongsi dengan point yang tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada downline.

3) Jika berminat untuk berbiz, ada kelas tertutup disediakan oleh saya melalui blog / fb tertutup khas untuk ini.

4) Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim).

Berminat? Boleh emailkan kepada saya untuk mem bolehkan kami daftarkan dalam kumpulan kami.

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
ID shaklee: 852405 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Salak Tinggi,Bandar Baru Bangi, Putrajaya,KLIA, Nilai & Sepang pada caj minima

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2