Perbezaan GLA Complex Shaklee dengan EPO

GLA adalah singkatan kepada sejenis linoleic asid iaitu Gamma Linoleic Acid. Ia merupakan sumber terbaik omega-6 yang tidak dihasilkan oleh badan kita.. Gamma linoleic acid adalah bahan binaan bagi prostaglandin.

Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga bersifat anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber asli GLA

  • Borage Seed : 17 % – 25 %
  • Blackcurrant : 15 % – 20 %
  • EPO : 7% – 10%

Kebanyakan GLA yang terdapat di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil. GLA Shaklee pula diekstrak daripada Borage oil. Sebab tu , ramai orang lebih mengenali Evening Primrose Oil @EPO berbanding gamma linoleic acid @GLA.

Shaklee mengekstrak GLA daripada borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan. Ia digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesannya terpelihara oleh Shaklee Guard, antioksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu diserap ke dalam sel dan tisu.

Perbandingan antara Borage Oil dan Evening Primrose Oil

  • Borage Oil mengandungi 2 kali ganda GLA daripada Evening Primrose Oil (EPO)
  • Borage Oil 3 kali lebih dari segi bioavailibiliti dan keberkesanannya berbanding EPO

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
ID shaklee: 852405 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Bangi,Bandar Baru Salak Tinggi,Kota Warisan,Dengkil, Putrajaya,KLIA, Nilai & Sepang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *