Hidup Susah Pun Kena Bersyukur Ke ?

Tiba-tiba rasa terdetik nak update blog sementara tunggu flight 2.15pm. Izan memang suka check in awal.Biasanya 2 jam awal dah ada kat airport. Takut tau kena tinggal kapal terbang. Dah Iah excited nak balik ni

Bila perlu bersyukur ?
Agak2 kalau kena tinggal flight nak bersyukur tak ?
Ke nak maki hamun kat “drebar” kapal terbang

Bersyukur Iah waktu susah dan senang.

Bersyukur waktu senang..lihat mereka yang lebih susah hidupnya

Bersyukur waktu susah…pasti ada yang lebih susah…pasti ada hikmah atas apa yang terjadi

So..jangan tunggu senang baru nak bersyukur ya.

Sentiasa muhasabah diri,bukan pasrah dan terima macam tu je. Kalau rasa susah,fikir apa puncanya dan cari penyelesaian.

Tak mudah nak mendidik hati untuk rasa redha atas setiap apa yang terjadi.

Tapi rasa syukur insyaAllah membawa redha dalam hati

Salam sayang semua

Sijil Halal Shaklee 2014

Alhamdulillah…sijil halal Shaklee untuk tahun 2014 telah dikeluarkan pada 27 JANUARI 2014.


Bagi rakan-rakan yang masih belum mendapat info, produk suplemen Shaklee diperakui HALAL oleh Islamic Services of America (ISA). ISA merupakan badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Anda boleh rujuk pada lampiran yg izan ambil di laman web Portal Rasmi Halal Malaysia & Shaklee.

Sumber :

Semoga tiada keraguan lagi daripada anda semua selepas ini.

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405

Suplemen Untuk Kurangkan Berat Badan

Betulkan suplemen boleh kurangkan berat badan ?
Ada pelbagai pendapat mengenai kenyataan ini. Tapi, secara jujurnya suplemen saja tanpa kawalan makan atau latihan kecergasan takkan dapat beri kesan yang besar atau berkekalan.

Pada pendapat izan, suplemen lebih kepada ‘booster’ untuk mempercepatkan lagi proses penurunan badan serta melengkapkan keperluan nutrisi dalam tubuh.Maklumlah, bila berdiet kita akan mengelakkan makanan tertentu sedangkan terdapat keperluan nutrisi yang penting dalam makanan tersebut.

Hari ni izan nak kongsikan beberapa suplemen yang membantu dalam proses penurunan berat badan.
List ni izan dapat daripada seorang ahli kumpulan di FB sususejat.com. Boleh rujuk pada link ini. Beliau senaraikan suplemen serta fungsinya berdasarkan pembacaan dari sebuah buku mengenai Vitamin dan Mineral.

VITAMIN
B-Complex – membantu untuk menukarkan glukosa (gula) kepada tenaga  
[ Bcomplex Shaklee]
C – membantu memetabolismekan glukosa  
[ SR Vita C Shaklee ]
Choline & inositol – membantu membakar lemak  
[ Lecithin Shaklee ]
MINERAL
Kromium – meningkatkan pembakaran lemak dan mengawal rasa lapar  
[ Vitalea Shaklee ]
Iodin – memperbaiki tindakan kelenjar tiroid sekiranya ia adalah punca masalah berat badan 
[Vitalea Shaklee ]
Besi – diperlukan untuk penghasilan dan pembebasan tenaga 
[Vitalea Shaklee ]
Zink – membantu untuk mengangkut glukosa ke dalam sel-sel  
[ Zinc Complex Shaklee ]
NUTRIEN LAIN
Omega 3 – membantu mengurangkan lemak badan  
[Omega Guard Shaklee ]
Omega 6 – menukar lemak kepada tenaga  
[ GLA Complex Shaklee ]
Ko-enzim Q10 – meningkatkan metabolisme lemak 
[ CoQ Health Plus Shaklee]

Terpulang pada anda untuk membuat pilihan…senarai sudah tertulis

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405

Shaklee Offer Feb 2014 : Shaklee Vitalea

PROMO BELI 6 PERCUMA 1 


Beli 6 botol VitaLea Shaklee dapat 


FREE 1 botol VitaLea Shaklee

                                Beli 1 pun ada SPECIAL PRICE 


                               Hanya untuk bulan ini saja tau !!!!


Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405

Orang kata saya ‘Superwoman’

Macam mana nak mula ya..lama sudah tak update blog ni. Alhamdulillah, semalam last paper Izan untuk mid term USM tahun ni. Target ada 2 tahun lagi untuk tamatkan pengajiaan. Dalam sebulan ni memang agak jarang update blog dan FB. Banyak masa dihabiskan untuk menyiapkan tugasan di tempat kerja sebelum ‘cuti panjang’ di USM.

Posing dulu sebelum buat lab

Bagi yang tak tau, Izan ni kerja makan gaji dengan kerajaan..gred 17 sahaja. Sambil2 tu buat biz Shaklee dan sambung belajar secara part time di USM. Ada kawan2 kata saya ‘superwoman’ tapi tidaklah begitu sebenarnya.

Cuti2 Langkawi 2013 hasil tabungan bonus Shaklee

Saya agak beruntung kerana dikelilingi rakan2 dan keluarga yang sentiasa menyokong setiap apa yang saya buat. Bayangkan selama 3 minggu saya tinggalkan keluarga untuk kursus intensif di Penang, suami yang uruskan semua. Daripada makan, pakai anak dan segala2 nya suami yang uruskan. Urusan COD Shaklee di kawasan rumah dan tempat kerja pun suami buat.

Ini kawan2 di unit saya, ada yang tak ada dalam gambar

Pegawai atasan pula sangat memahami, tak pernah sekali pun dia call tanya pasal kerja masa saya di USM. Saya sendiri…sehabis daya cuba menyiapkan kerja2 yang tak pernah habis sebelum datang ke USM. Takut nanti akan menyusahkan kawan2 yang banyak membantu selama ini. Sekurang2nya janganlah pemergian saya jadi bebanan pada mereka. Sikit2 tak pe kan!hihihi

Group sharing Hikmah, Lovelies & Muslimah

Biz Shaklee pula sangat mudah. Semua urusan di hujung jari, Daripada konsultasi, order hinggalah penghantaran. Sebab tu saya masih bertahan walaupun telah hampir 3tahun dalam biz ini. Daripada makan sendiri…beli untuk kawan2 hinggalah kepada biz online dan offline yang lebih serius. Rezeki sentiasa ada walaupun dah bertingkek2 pengedar di Malaysia ni

group seminar euphoria..yang ni gambar lama, tak jumpa yang baru

Saya juga sedang membina empayar Shaklee sendiri bersama2 rakan di kumpulan kecil kami “Hikmah’.
Alhamdulillah, group semakin berkembang dan kami sentiasa mengalu2kan lebih ramai lagi menyertai kami.Tak perlu menghadiri kelas yang berkala. Sesekali bila kita buat seminar bolehlah join untuk refresh dan kongsi cerita mereka yang dah berjaya. Kita pun lebih semangat nak usaha…takkan nak tengok orang saja berjaya kan ?

Sokongan berterusan sentiasa on line…tak kira lah sms/whatsapp atau FB..24 jam siang malam pagi petang. Ambillah peluang ni..dulu saya pun tak sangka boleh terjebak..Alhamdulillah terjebak yang berfaedah..hidup untuk memberi menerima dan berkongsi. Seronok tau !

ok..sambung lain lain…cau cin cau

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
ID shaklee: 852405

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...