Shaklee Sumbang Dana Sokong Israel

Isu lama yang timbul kembali saat pergolakan makin hebat di Palestin.
      Benarkah Shaklee sumbang dana kepada Israel ?
Kami pengedar-pengedar Shaklee telah sedia maklum Shaklee Corporation tidak menyumbang dana SECARA LANGSUNG kepada mana-mana organisasi yang menyokong Israel.
Keneseth Israel Congregation adalah organisasi yang paling hangat dikaitkan dengan Shaklee. Organisasi ini memperolehi dana daripada hasil sumbangan sekumpulan PENGEDAR SHAKLEE di US.
Seperti mana di Malaysia, mana-mana individu pasti tidak lokek untuk menyumbang dana bagi menyokong saudara-saudara Islam kita yang tertindas di Palestin, begitu lah juga dengan http://kic.myshaklee.com/us/en/. Bezanya mereka menyokong Israel tetapi kita adalah sebaliknya.
shaklee sokong israel
Saya harap tiada lagi sebarang keraguan atau kekeliruan bagi pengguna-pengguna Shaklee di Malaysia. Kami juga sangat sensitif atas khabar angin yang digembar-gemburkan tentang status Shaklee dalam isu ini.
Terima kasih di atas keprihatinan anda .

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Nak join biz Shaklee ? 
Sms/whatsapp/call : izan 012-2767170 
Email : diarisihat@gmail.com

Sijil Halal Shaklee 2014

Alhamdulillah…sijil halal Shaklee untuk tahun 2014 telah dikeluarkan pada 27 JANUARI 2014.


Bagi rakan-rakan yang masih belum mendapat info, produk suplemen Shaklee diperakui HALAL oleh Islamic Services of America (ISA). ISA merupakan badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Anda boleh rujuk pada lampiran yg izan ambil di laman web Portal Rasmi Halal Malaysia & Shaklee.

Sumber :

Semoga tiada keraguan lagi daripada anda semua selepas ini.

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405

Shaklee Halal 2013

Alhamdulillah…sijil halal Shaklee untuk tahun 2013 telah dikeluarkan pada 6 Febuari 2013.
Maaf ye sebab Izan lupa nak update kat blog, cuma update di FB page http://www.facebook.com/diarisihat

Bagi rakan-rakan yang masih belum mendapat info, produk suplemen Shaklee diperakui HALAL oleh Islamic Services of America (ISA). ISA merupakan badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Anda boleh rujuk pada lampiran yg izan ambil di laman web Portal Rasmi Halal Malaysia & Shaklee.

Sumber :

http://www.shaklee.com.my/img/content/Image2368284.pdf 

Harap tiada lagi keraguan daripada anda semua selepas ini.

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
ID shaklee: 852405 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Bangi,Bandar Baru Salak Tinggi,Kota Warisan,Dengkil, Putrajaya,KLIA, Nilai & Sepang

Shaklee Halal 2012

Alhamdulillah…sijil halal Shaklee untuk tahun 2012 telah dikeluarkan. Shaklee diperakui halal oleh Islamic Services of America (ISA). ISA merupakan badan Islam yang diiktiraf oleh Jakim. Kawan2 blh rujuk pada lampiran yg izan ambil di laman web Portal Rasmi Halal Malaysia & Shaklee.
Sumber :

Sijil Halal Shaklee 2012

Islamic Services of America

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease  

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Halal ker Shaklee?

Memandangkan ada segelintir pengguna yang agak ragu-ragu dengan isu halal atau tidak gelatin yang digunakan dalam produk Shaklee, saya terpanggil nak kongsikan status HALAL Shaklee agar kita semua boleh terus amalkan Vitamin Shaklee tanpa was-was lagi selepas ini. InsyaAllah!! 
 


Semasa berada di negara yang majoriti nya ialah non-muslim (Jepun), saya sudah terbiasa untuk membelek segala ingredients setiap satu2 makanan, mahupun barangan (some products were made from pig skin). Walaupun dah pernah membeli makanan itu beratus kali, saya masih tetap akan perhatikan bahan2 nya, sebelum masukkan dalam trolley. Tapi, sebab dah terbiasa kan, tidaklah mengambil masa yang lama untuk belek ingredients tue. Mata dah seperti ala2 scan machine. Hehehe. Perkataan yang paling mata saya alert selain b4b1 ialah “gelatine“.

Bila menggunakan supplements Shaklee, perkara pertama yang saya periksa pastilah status ke’halal’an nya. Bila dah ada, barulah rasa yakin untuk consume. Namun, sekali lagi hati saya terdetik, apabila terlihat yang kapsul CarotoMax (Vit-A), Vitamin E, Lecithin & Omega Guard di buat daripada Bovine Gelatine. Hampir luruh juga jantung apabila ternampak perkataan “Bovine” di situ, kerana selama ini saya sangkakan ianya kapsul tumbuh-tumbuhan.

Lantas, saya terus hubungi my upline untuk kepastian. Alhamdulillah, dia yakinkan saya yang gelatin Shaklee adalah HALAL. Ibu & bapanya sendiri pernah pergi ke Shaklee U.S. untuk melihat sendiri bagaimana supplements Shaklee di hasilkan. Menurut mereka, memang diasingkan pembuatan untuk negara Islam & bukan Islam. Memang unik dan kagum. Syukur!

Untuk makluman pengguna Shaklee yang masih ragu-ragu akan ke’HALAL’an nya (seperti saya sebelum ini), di bawah ini saya sertakan Sijil Halal Shaklee…


Ini pula bukti yang menunjukkan ISA ini diiktiraf oleh JAKIM


Lega tak? Hehehe. Yang pasti, saya sangat lega. Mudah lah untuk saya yakin kan pengguna Shaklee selepas ini. Kalau tidak, masakan Shaklee ada menganjurkan Pakej Umrah bersama Shaklee. Syukran! Syukran!

BTW, untuk rakan2 yang berada di negara selain Malaysia, sila rujuk pada Shaklee Distributor anda ya. Saya tidak pasti bagaimana pemprosesan di negara lain. Pernah juga saya buka Shaklee Japan, tapi, produk yang tersenarai juga agak berbeza dengan di Malaysia. Maka, saya tidak pasti, status halal gelatin mereka.

Yang pasti, untuk pengguna Malaysia, segala produk telah dihasilkan di US, dan di bawa masuk ke Malaysia, dan produk ini telah diktiraf halal oleh Islamic Services of America (ISA).



credit

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...