Tambah Berat Badan dengan Shaklee

Asyik cerita pasal nak kurus je..
Abis..kami yang memang kurus kering ni macam mana
Nak juga merasa ada isi. Ini lah luahan yang biasa izan dengar daripada mereka yang berbadan ‘kurus kering”. Pada izan, tak jadi masalah jika kita kurus tapi badan sihat, aktif serta tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan.

Yang jadi masalah bila kurus…lemah…tak bermaya…kejap2 sakit
Yang ini kena buat sesuatu !

Apa faktor yang menyebabkan seseorang itu kurus?

  • Memiliki tahap metabolisme yang tinggi
  • Pengaruh faktor genetik
  • Keperibadian dan lingkungan sekitarnya
  • keadaan atau fungsi hormon tertentu yang mempengaruhi tahap metabolisme 

Bagi yang memiliki tubuh kurus atau BMI di bawah normal, ada beberapa cara sihat yang boleh dilakukan untuk menaikkan berat badan,iaitu:
1. Makan makanan yang mengandung kalori, vitamin dan mineral tinggi.
2. makan dengan keseimbangan yang tepat, nisbah yang disarankan adalah 60-70 peratus karbohidrat, 10-15 peratus protein dan sejumlah kecil lemak.


Pengambilan suplemen membantu melengkapkan keperluan tubuh badan serta meningkatkan kembali fungsi sistem yang terganggu.





Bagaimana ketiga-tiga produk ini menambat berat badan anda ?

Meal Shakes

  • membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. 
  • tinggi kandungan kalsium, fiber dan protein. 
  • berperisa vanila, mudah untuk ubahsuai rasa mengikut kehendak anda

Vitalea

  • membekal 23 jenis vitamin penting bersama zat besi 
  • membantu mencantikkan kulit wajah serta pertumbuhan kuku & rambut yang sihat dari akarnya.
  • Zat besi mengelakkan kelesuan, pitam dan pening yang sering dialami oleh mereka yang kurang berat badan kerana oksigen tidak dapat diangkut ke seluruh badan dengan efisien. Zat besi menggalakkan penghasilan hemoglobin yang diperlukan untuk mengangkut oksigen dalam darah

B complex

  • mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan
  • mengawalatur kadar metabolisme dalam badan
  • menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular
  • mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan *meningkatkan sistem pertahanan badan.

Jom dapatkan berat badan yang ideal melalui pemakanan dan cara hidup yang sihat !

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405 
Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Poslaju,Gdex dan Citylink, 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Bangi,Sungai Merab,Bandar Baru Salak Tinggi,Kota Warisan,Jenderam,Dengkil, Putrajaya,KLIA, Nilai dan Sepang

Kalsium Turunkan Berat Badan

 

Menurut kajian, diet yang mengandungi produk tenusu rendah lemak boleh membantu dalam penurunan berat badan. Kalsium yang disimpan dalam sel lemak memainkan peranan yang penting dalam proses penyimpanan dan pemecahan lemak . Sumber kalsium yang terbaik adalah daripada produk tenusu seperti susu skim dan susu rendah lemak.

Jika ingin mengambil suplemen kalsium, pastikan ia juga turut mengandungi  vitamin D, zink, dan magnesium, yang membantu badan menyerap kalsium.

source : http://www.webmd.com/diet/news/20000417/calcium-low-fat-diet

Ostematrix adalah pilihan terbaik untuk mereka yang tak suka minum susu.
Ia mengandungi ciri terbaik untuk penyerapan yang optimum.
OsteMatrix Membekalkan:
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

‘Open House Raya’

Cuti panjang 3 hari pastinya sibuk menghadiri rumah terbuka..kat rumah terbuka pulak..puas menjamu selera.
Yang manis2..berlemak2..berkolestrol tinggi memang sedap..
Bukan tak boleh makan..cuma berpada2…


Saat2 ini tak rugi kalau Shaklee bersama anda :


B Complex

  1. Membantu dalam menukarkan karbohidrat kepada glukosa untuk penghasilan tenaga kepada tubuh badan.
  2. Membantu dalam menukarkan lemak kepada protein( ini membantu nervous system berfungsi dengan normal)
  3. Penting untuk pembentukan sel badan jadi ianya penting untuk awet muda kulit yang licin dan kelihatan muda
  4. Melambatkan rambut beruban,membantu untuk kecantikan kulit, rambut dan mata, kekuatan kuku.

Lecithin

  1. Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
  2. Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
  3. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  4. Membantu kawal paras triglycerides
  5. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  6. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

GLA Complex

  1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  2.  Membantu meningkatkan kesuburan
  3.  Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  4.  Membantu dalam menangani menopus
  5.  Menguatkan kuku dan rambut
  6.  Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  7.  Membantu menangai ekzema
  8.  Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  9.  Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  10.  Menguatkan imuniti tubuh
  11.  Memperlahankan proses penuaan
  12.  Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  13.  Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  14.  Mengawal kolesterol
  15.  Untuk fungsi saraf

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Tak Perlu Kata Apa

Masa ni mengandungkan Hadif 8 bulan. Berat lebih kurang 79kg. Larat lagi nak panjat Cameron 🙂
Masa ni Hadif umur 4 bulan, Berat lebih kurang 66kg. Anak beranak lepak kat PNB Ilham Resort PD sebab kena join Team Building. Thanx to En. Idros yang jaga anak-anak.
Gambar masa Hari Raya Pertama

Masa ni berat 58kg. 10kg tu tak lah nampak ketara cuma kawan-kawan kata muka cengkung sikit. Itupun dah buat saya   ‘tak terkata apa’

Mungkin gambar-gambar izan taklah secomel model-model S*** W**** atau M**** F*****.
Lagipun tak pernah sangka yang Shaklee boleh membuat saya 

‘tak terkata apa’.
Baca cerita izan kat sini

Kalau tak mesti dah ambil gambar siap2 kat studio!hehehe

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Makan Lecithin Boleh Kurus?

Masa mengandungkan Hadif,anak ketiga..berat aku naik daripada 67kg ke 80kg. Masalah aku adalah sentiasa berselera makan dan tak pernak mabuk yang teruk-teruk..Masalah ker tu? Alhamdulillah…rezeki Allah bagi. Sekurang-kurangnya adalah juga kudrat nak mengadap suami & anak dara ngan teruna kat umah tu.

Lepas bersalin, anak aku kena jaundis pada hari ke2. Jadi tak dapatlah aku makan sebarang jamu atau herba. Masuk bulan kedua baru cuba2 nak makan jamu. Tu pun selang-selang jer. Sepanjang sebulan yang pertama..aku cuma makan Optimum Set Shaklee jer. Alhamdulillah..badan rasa segar dah bolehlah aku menguruskan rumah seadanya. Lepas sebulan berat aku pun kembali ke 67kg. Inilah hikmah menyusukan anak. Bab pantang makan memang aku jaga. Benda-benda sejuk & berangin memang tak dijamah. Lebih lebih lagi Hadif ada masalah umbilical hernia. Sebaik mungkin aku akan elakkan dia kembung sebab takut effect kat pusat dia.TAPI…benda yang aku boleh makan macam nasi etc memang dibalun cukup2. Susu pun cukup malah terlebih2 sampaikan freezer tak muat. Masa ni,benda yang paling aku takut adalah BENGKAK SUSU.Tak sanggup rasanya menanggung bengkak susu.

Masuk bulan kedua, berat badan aku dah statik. tak ada penurunan..Masa ni lah aku mula study lagi pasal produk Shaklee. Maka, berjumpalah aku dengan LECITHIN. Lega…lecitihin boleh mengurangkan risiko clog duct dan mengemulsifierkan lemak. Ada harapan berat turun lagi ni!hehehe…impian demi impian…Tapi,dalam hati tak lah mengharap sangat sebab clog duct tu lah sebenarnya yang menghantui aku.Alhamdulillah, berat aku turun lagi dalam masa sebulan,65kg…Kalori dibakar tanpa senaman atau control makan..hanya breastfeed + buat kerja rumah jer.

Lepas cuti 3 bulan,masuk kerja semula dan aku masih ‘setia’ dengan lecithin. Tapi berat badan ni on off pulak..turun naik 65-67kg. Aku pun on off makan lecitihn..kurang istiqamah. Membazir beli mahal-mahal tapi tak serius amalkan!Aku start disiplin balik & selepas 4 bulan berat aku turun ke 58kg. Sepanjang 9tahun kahwin..tak pernah lagi aku merasa berat di angka 50-an. Rasa genbira sangat bila ramai yang perasan perubahan ni. Baru susut yer!Bukan kurus lagi!hahaha

Penurunan hampir 10kg dalam masa 4 bulan. Syukur…alhamdulillah..

Makan Lecithin Boleh Kurus? Nak tahu jawapan saya?
YER!!!MEMANG BOLEH KURUS!!!

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2 3