Shaklee Stock Clearance : Alfalfa Complex Dan Lecithin

Shaklee Stock Clearance : Alfalfa Complex Dan Lecithin

Wahhhh !!! seronoknya semua sebab kita kita promosi berganda bulan ini. Promosi ini berlangsung selama dua bulan iaitu sepanjang Februari 2017- Mac 2017.

Beli 1 botol dapat FREE 1 botol lagi !

 

Bila sebut STOCK CLEARANCE mesti semua takut nak beli, takut shaklee jual produk yang dah sampai tarikh lupus @ expired . Bukan begitu ye kawan-kawan semua.

Tarikh lupus untuk lecitihin dan alfalfa complex adalah seperti berikut :

  • Alfalfa Complex – Besar (700biji/ botol) June 2017
  • Alfalfa Complex – Kecil  (300biji/ botol) Ogos 2017
  • Lecithin April 2017

Mengikut pada dos yang dicadangkan Shaklee, digalakkan mengambil 10biji alfalfa sehari manakala 6 biji lecithin untuk sehari.

Oleh itu, jangkaan kegunaan adalah :

  • Alfalfa saiz besar untuk kegunaan 2-3 bulan
  • Alfalfa saiz kecil untuk kegunaan 1 bulan
  • Lecithin untuk kegunaan 1 bulan

Nampaknya tak ada masalah kalau kawan-kawan nak beli promo BELI 1 FREE 1 ni. Sedang elok je orang kata tarikh lupus dan jangkamasa kegunaannya. Satu lagi , promo ni SEMENTARA STOK MASIH ADA saja tau ! Kalau lambat stok habis,tak dapatlah kita nak bantu.

Untuk info lecithin boleh klik sini

Untuk info alfalfa complex boleh klik sini

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Nak join biz Shaklee ? 
sms/whatsapp/call : izan 012-2767170 
email : diarisihat@gmail.com

Suplemen Untuk Kurangkan Berat Badan

Betulkan suplemen boleh kurangkan berat badan ?
Ada pelbagai pendapat mengenai kenyataan ini. Tapi, secara jujurnya suplemen saja tanpa kawalan makan atau latihan kecergasan takkan dapat beri kesan yang besar atau berkekalan.

Pada pendapat izan, suplemen lebih kepada ‘booster’ untuk mempercepatkan lagi proses penurunan badan serta melengkapkan keperluan nutrisi dalam tubuh.Maklumlah, bila berdiet kita akan mengelakkan makanan tertentu sedangkan terdapat keperluan nutrisi yang penting dalam makanan tersebut.

Hari ni izan nak kongsikan beberapa suplemen yang membantu dalam proses penurunan berat badan.
List ni izan dapat daripada seorang ahli kumpulan di FB sususejat.com. Boleh rujuk pada link ini. Beliau senaraikan suplemen serta fungsinya berdasarkan pembacaan dari sebuah buku mengenai Vitamin dan Mineral.

VITAMIN
B-Complex – membantu untuk menukarkan glukosa (gula) kepada tenaga  
[ Bcomplex Shaklee]
C – membantu memetabolismekan glukosa  
[ SR Vita C Shaklee ]
Choline & inositol – membantu membakar lemak  
[ Lecithin Shaklee ]
MINERAL
Kromium – meningkatkan pembakaran lemak dan mengawal rasa lapar  
[ Vitalea Shaklee ]
Iodin – memperbaiki tindakan kelenjar tiroid sekiranya ia adalah punca masalah berat badan 
[Vitalea Shaklee ]
Besi – diperlukan untuk penghasilan dan pembebasan tenaga 
[Vitalea Shaklee ]
Zink – membantu untuk mengangkut glukosa ke dalam sel-sel  
[ Zinc Complex Shaklee ]
NUTRIEN LAIN
Omega 3 – membantu mengurangkan lemak badan  
[Omega Guard Shaklee ]
Omega 6 – menukar lemak kepada tenaga  
[ GLA Complex Shaklee ]
Ko-enzim Q10 – meningkatkan metabolisme lemak 
[ CoQ Health Plus Shaklee]

Terpulang pada anda untuk membuat pilihan…senarai sudah tertulis

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405

Kelebihan Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin yang sinonim dengan wanita. 
Nak kulit cantik ?Nak kulit halus ? Tak mau muka berkedut ?
Rata-rata wanita akan mencari vitamin E. 
Walhal vitamin adalah vitamin untuk SEMUA. 
Tak kira lelaki atau wanita sangat memerlukan vitamin E.
Apa itu vitamin E ?
Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Vitamin E is didapati daripada sumber makanan berikut: 
minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian ,bijirin, beras perang, makanan daripada jagung,  telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum. 
Apa kelebihan Vitamin E ?
  • memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu
  • membantu dalam rawatan “premenstrual syndrome” dan penyakit fibrocystic buah dada. 
  • memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, 
  • mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan
  • mengurangkan tekanan darah, 
  • membantu dalam pencegahan penyakit katarak
  • meningkatkan prestasi atlit serta mengendurkan otot kaki dari kekejangan. 
  • meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. 
  • mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.
  • menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
  • membantu mencegah anemia 
  • membantu mencegah retrolental fibroplasia”, sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. 
  • Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. 
  • Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan  perkembangan penyakit Alzheimer.
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 
Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

‘Open House Raya’

Cuti panjang 3 hari pastinya sibuk menghadiri rumah terbuka..kat rumah terbuka pulak..puas menjamu selera.
Yang manis2..berlemak2..berkolestrol tinggi memang sedap..
Bukan tak boleh makan..cuma berpada2…


Saat2 ini tak rugi kalau Shaklee bersama anda :


B Complex

  1. Membantu dalam menukarkan karbohidrat kepada glukosa untuk penghasilan tenaga kepada tubuh badan.
  2. Membantu dalam menukarkan lemak kepada protein( ini membantu nervous system berfungsi dengan normal)
  3. Penting untuk pembentukan sel badan jadi ianya penting untuk awet muda kulit yang licin dan kelihatan muda
  4. Melambatkan rambut beruban,membantu untuk kecantikan kulit, rambut dan mata, kekuatan kuku.

Lecithin

  1. Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
  2. Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
  3. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  4. Membantu kawal paras triglycerides
  5. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  6. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

GLA Complex

  1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  2.  Membantu meningkatkan kesuburan
  3.  Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  4.  Membantu dalam menangani menopus
  5.  Menguatkan kuku dan rambut
  6.  Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  7.  Membantu menangai ekzema
  8.  Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  9.  Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  10.  Menguatkan imuniti tubuh
  11.  Memperlahankan proses penuaan
  12.  Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  13.  Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  14.  Mengawal kolesterol
  15.  Untuk fungsi saraf

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Tak Perlu Kata Apa

Masa ni mengandungkan Hadif 8 bulan. Berat lebih kurang 79kg. Larat lagi nak panjat Cameron 🙂
Masa ni Hadif umur 4 bulan, Berat lebih kurang 66kg. Anak beranak lepak kat PNB Ilham Resort PD sebab kena join Team Building. Thanx to En. Idros yang jaga anak-anak.
Gambar masa Hari Raya Pertama

Masa ni berat 58kg. 10kg tu tak lah nampak ketara cuma kawan-kawan kata muka cengkung sikit. Itupun dah buat saya   ‘tak terkata apa’

Mungkin gambar-gambar izan taklah secomel model-model S*** W**** atau M**** F*****.
Lagipun tak pernah sangka yang Shaklee boleh membuat saya 

‘tak terkata apa’.
Baca cerita izan kat sini

Kalau tak mesti dah ambil gambar siap2 kat studio!hehehe

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2