Tambah Berat Badan dengan Shaklee

Asyik cerita pasal nak kurus je..
Abis..kami yang memang kurus kering ni macam mana
Nak juga merasa ada isi. Ini lah luahan yang biasa izan dengar daripada mereka yang berbadan ‘kurus kering”. Pada izan, tak jadi masalah jika kita kurus tapi badan sihat, aktif serta tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan.

Yang jadi masalah bila kurus…lemah…tak bermaya…kejap2 sakit
Yang ini kena buat sesuatu !

Apa faktor yang menyebabkan seseorang itu kurus?

  • Memiliki tahap metabolisme yang tinggi
  • Pengaruh faktor genetik
  • Keperibadian dan lingkungan sekitarnya
  • keadaan atau fungsi hormon tertentu yang mempengaruhi tahap metabolisme 

Bagi yang memiliki tubuh kurus atau BMI di bawah normal, ada beberapa cara sihat yang boleh dilakukan untuk menaikkan berat badan,iaitu:
1. Makan makanan yang mengandung kalori, vitamin dan mineral tinggi.
2. makan dengan keseimbangan yang tepat, nisbah yang disarankan adalah 60-70 peratus karbohidrat, 10-15 peratus protein dan sejumlah kecil lemak.


Pengambilan suplemen membantu melengkapkan keperluan tubuh badan serta meningkatkan kembali fungsi sistem yang terganggu.





Bagaimana ketiga-tiga produk ini menambat berat badan anda ?

Meal Shakes

  • membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. 
  • tinggi kandungan kalsium, fiber dan protein. 
  • berperisa vanila, mudah untuk ubahsuai rasa mengikut kehendak anda

Vitalea

  • membekal 23 jenis vitamin penting bersama zat besi 
  • membantu mencantikkan kulit wajah serta pertumbuhan kuku & rambut yang sihat dari akarnya.
  • Zat besi mengelakkan kelesuan, pitam dan pening yang sering dialami oleh mereka yang kurang berat badan kerana oksigen tidak dapat diangkut ke seluruh badan dengan efisien. Zat besi menggalakkan penghasilan hemoglobin yang diperlukan untuk mengangkut oksigen dalam darah

B complex

  • mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan
  • mengawalatur kadar metabolisme dalam badan
  • menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular
  • mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan *meningkatkan sistem pertahanan badan.

Jom dapatkan berat badan yang ideal melalui pemakanan dan cara hidup yang sihat !

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405 
Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Poslaju,Gdex dan Citylink, 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Bangi,Sungai Merab,Bandar Baru Salak Tinggi,Kota Warisan,Jenderam,Dengkil, Putrajaya,KLIA, Nilai dan Sepang

June’ 13 Offer : Shaklee Meal Shakes

Buy 6 canister Meal shakes
+ FREE 1 canister Meal Shakes

Nak beli 1 canister je ?
Boleh! Anda tetap akan tetap mendapat penjimatan maksima

Meal Shakes untuk siapa ?
*semua peringkat umur seawal usia 1tahun
*sesuai untuk lelaki dan wanita
*SPECIAL untuk yg tak suka pil bagai2 tu

Meal Shakes adalah PELENGKAP makanan ye…bukan PENGGANTI makanan 

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
ID shaklee: 852405 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Bangi,Bandar Baru Salak Tinggi,Kota Warisan,Dengkil, Putrajaya,KLIA, Nilai & Sepang

Suplemen Untuk Yang aktif Bersukan

Ramai dah kembali aktif setelah hampir 2 bulan berehat..
Bukan mudah nak tingkatkan stamina semula kan ?

Maklumlah..sudah hampir sebulan berpuasa..
Bukan puasa syari’e saja..malah puasa bersukan juga.

 
Kombinasi meal shake & performance drink :
*bantu tingkatkan stamina & kurangkan dehidrasi sewaktu bersukan
*bekalkan nutrien supaya sel badan kembali aktif

Syawal adalah bulan terbaik untuk memulakan pengambilan suplemen setelah sebulan anda detoks secara alami dengan berpuasa.
Jom hidup lebih sihat !

Ingin mencuba produk Shaklee?
Email : i_izan@yahoo.com
Sms/whatsapp : 012-2767170.
ID shaklee: 852405
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Salak Tinggi,Bandar Baru Bangi, Putrajaya,KLIA, Nilai & Sepang pada caj minima

Perlu ke kanak-kanak ambil suplemen ?

Secara umumnya, suplemen merupakan makanan tambahan dalam bentuk minuman atau makanan.
Suplemen boleh wujud dalam bentuk sama ada vitamin, mineral, herba atau tumbuhan lain, atau komponen dalam makanan yang kita makan setiap hari.
Ia juga boleh wujud dalam bentuk pil, kapsul, cecair, atau tablet.

Pada pendapat Izan, seorang kanak-kanak perlu mengambil suplemen sekiranya dia :

  1. memilih makanan. Contohnya nak makan ayam goreng jer
  2. mudah demam atau sakit
  3. mengidap penyakit tertentu seperti asma,eczema dan sebagainya.

Ibu bapa perlu sedar bahawa suplemen bukanlah PENGGANTI makanan tapi PELENGKAP nutrisi daripada apa yang diambil oleh anak. Di samping pemberian suplemen, ibu bapa juga perlu kreatif dalam mempelbagaikan makanan bagi menarik minat anak untuk makan.

Keprluan nutrisi setiap individu adalah berbeza mengikut cara hidup dan kesihatan mereka. Contohnya, kanak-kanak yang mudah sakit perlu mengambil makanan tambahan yang mampu meningkatkan ketahanan tubuhnya.

Mana lebih menarik ? Makan ubat atau makan suplemen ?
Tapi,pastikan anda mendapat konsultasi dan info yang tepat sebelum mengambil sebarang suplemen. 

 Jom tengok apa yang Shaklee cadangkan untuk anak-anak kita

    Vita-lea For Children
    • Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas.
    • Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
    • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
    • Baik untuk kesihatan
    • Sumber harian tambahan bagi vitamin B 
    Chewable Vita-C

    • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
    • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
    • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
    • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan
    Meal Shakes

    • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
    • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
    • Rendak lemak dan rendah glisemik
    • Sumber protein dan kalsium
    • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur 
    Omega Guard

    • Merupakan minyak ikan terbaik di dunia.   
    • Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. 
    • EPA menyihatkan jantung dan sendi anda
    • DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

    Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
    FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

    Fakta Tentang Meal Shakes Shaklee

    * Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
    * Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
    * Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
    * Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

    Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.

    Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.

    Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

    * Kanak-kanak
    * Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
    * Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
    * Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
    * Warga tua

    Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

    Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. 
    FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    1 2