Shaklee di Gunung Stong bersama DiariSihat.com ..Day 3

Akhirnya kita di siri terakhir Shaklee di Gunung Stong bersama DiariSihat.com
Untuk siri 1 anda boleh ke sini
Untuk siri 2 anda boleh ke sini
 

13 April 2014, 5.30am
tersedar dari tidur…terasa nak…alamak……
mana lampu picit aku..? 
ok..pinjam..huh…lega…
semua peserta bangun awal…nak ambik sunrise view

matahari naik gunung stong
aku ambil peralatan perang aku bersama-sama En. Hardi….
siapkan…JOM…
Hasilnya…8 ekor tengas saiz baby…setelah selesai memancing,kami bersiap untuk pulang/turun….siapkan lagi bancuhan air “dadah” ( kata geng badminton aku)..
jom turun…


Perjalanan turun memakan masa 1 jam 30 minit….
berehat, bersihkan diri dan bersiap sedia ke stesen KTMB Dabong.
Jam 9.15 malam kami memulakan perjalanan pulang.badan dah penat…
nak ZzZzZzZz makan 2 biji Ostematrix 1 Vita E dan ZzZzZzZz…
14.4.2014,8.30pagi
Tiba di stesen KTMB kajang….naik bas dan terus ke MPOB…

 

Begitulah perjalanan che abang sayang bersama rakan-rakan dan www.diarisihat.com dari Kajang ke Gunung Stong. Walaupun izan tak ikut sekali dapat juga berkongsi pengalaman dan cerita hasil tulisan che abang.

Harap2 lepas ni che abang tak serik lagi menulis ya 🙂

 

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
ID shaklee: 852405

Shaklee di Gunung Stong bersama DiariSihat.com ..Day 2

sambungan hari pertama di Dabong

12 April 2014 jam 8.30 pagi

DABONG
Disambut oleh guide kami En.Hadi dan abg Lan…sebelum aktiviti bermula kami bersarapan….aku order nasi kerabu dan air teh o panas…harga RM 3.40.Sambil bersarapan ketua kami berbincang dengan guide tentang aktiviti hari ni.
Hasil perbincangan, sebelum mendaki teroka 3 gua dahulu iaitu Gua Pagar,Gua Keris dan Gua Gelap.

Selepas sarapan teringat bekal isteri aku owner www.diarisihat.com


errrr….apa nak ambik dulu ni…ok…2 biji Ostematrix dan sebiji CoQ Health….air? standby 2 botol air mineral….Apabila semua telah siap sedia,kami seramai 27 orang peserta,pelbagai umur,kerektor menaiki van menuju ke gua.aktiviti caving pun bermula…

Tamat aktiviti gua.naik van semula dengan baju yang kotor menuju ke stesen KTMB,Dabong…

Berehat sebentar..ambil makanan untuk makan tengah hari,ambil beg masukkan ke dalam van semula dan teruskan perjalanan selama 15 minit ke Kaki Gunung Stong.setelah tiba disana,makan dulu,bahagikan bahan-bahan untuk memasak di atas nanti.hehehe….aku ambil kacang panjang.

Setelah semuanya selesai,aku bancuh Perfomance Drink untuk mendaki nanti..doa dah di baca….dengan Bismillah…pendakian bermula….


En. Hadi di hadapan.Tiba di kawasan air terjun…..rehat seketika…..
kaki ok lagi..boleh lagi ni…..kami meneruskan pendakian.
kali ni abg lan pula di hadapan…….berehat lagi di wakaf ….perghhhhh……minum air yang dibancuh tadi..ambil angin,selepas 10 minit,pendakian diteruskan lagi….
air terjun stong
selepas hampir 1 jam kami sampai di kem Baha..
 

Tapi sebelum itu aku dapat panggilan dari walkie talkie memberitahu bahawa seorang peserta kejang otot…ermmm….ok..Di Kem Baha,aku diminta untuk memilih tapak perkhemahan sambil menunggu peserta lain …. 30 minit selepas kami sampai,barulah semua peserta dapat berkumpul di sini …acara mendirikan khemah pun bermula…

Ada yang mengambil kesempatan untuk mandi….aku biasalah,siapkan tempat tidur dulu…..setelah semuanya siap,barulah turun sungai untuk membersihkan diri..Peserta yang berpangkat ibu,mak,mama dan anak dara memulakan upacara memasak….menu?


biasalah menu dalam hutan… sardin,telur goreng dan sayur kacang panjang…


Alhamdulillah…..kenyang …..sebelum ZzZzZz…..kami minum teh o panas……aku?
2 biji Ostematrix dan sebiji Vitamin 

……Selamat malam…….ZzZzZz……..
 

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405

Suplemen Untuk Yang aktif Bersukan

Ramai dah kembali aktif setelah hampir 2 bulan berehat..
Bukan mudah nak tingkatkan stamina semula kan ?

Maklumlah..sudah hampir sebulan berpuasa..
Bukan puasa syari’e saja..malah puasa bersukan juga.

 
Kombinasi meal shake & performance drink :
*bantu tingkatkan stamina & kurangkan dehidrasi sewaktu bersukan
*bekalkan nutrien supaya sel badan kembali aktif

Syawal adalah bulan terbaik untuk memulakan pengambilan suplemen setelah sebulan anda detoks secara alami dengan berpuasa.
Jom hidup lebih sihat !

Ingin mencuba produk Shaklee?
Email : i_izan@yahoo.com
Sms/whatsapp : 012-2767170.
ID shaklee: 852405
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Salak Tinggi,Bandar Baru Bangi, Putrajaya,KLIA, Nilai & Sepang pada caj minima

PD tu apa?

PD tu bukan Port Dickson..bukan juga Pantai Dalam !

PD tu adalah Performance Drink

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

4. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh  mencegah proses dehydration akibat kekeurangan air pada waktu ini.  


Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Performance® Maximum

Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh.  Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda. 
  • OptiCarb® pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan.
  • Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.*
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...