Suplemen Untuk Kurangkan Berat Badan

Betulkan suplemen boleh kurangkan berat badan ?
Ada pelbagai pendapat mengenai kenyataan ini. Tapi, secara jujurnya suplemen saja tanpa kawalan makan atau latihan kecergasan takkan dapat beri kesan yang besar atau berkekalan.

Pada pendapat izan, suplemen lebih kepada ‘booster’ untuk mempercepatkan lagi proses penurunan badan serta melengkapkan keperluan nutrisi dalam tubuh.Maklumlah, bila berdiet kita akan mengelakkan makanan tertentu sedangkan terdapat keperluan nutrisi yang penting dalam makanan tersebut.

Hari ni izan nak kongsikan beberapa suplemen yang membantu dalam proses penurunan berat badan.
List ni izan dapat daripada seorang ahli kumpulan di FB sususejat.com. Boleh rujuk pada link ini. Beliau senaraikan suplemen serta fungsinya berdasarkan pembacaan dari sebuah buku mengenai Vitamin dan Mineral.

VITAMIN
B-Complex – membantu untuk menukarkan glukosa (gula) kepada tenaga  
[ Bcomplex Shaklee]
C – membantu memetabolismekan glukosa  
[ SR Vita C Shaklee ]
Choline & inositol – membantu membakar lemak  
[ Lecithin Shaklee ]
MINERAL
Kromium – meningkatkan pembakaran lemak dan mengawal rasa lapar  
[ Vitalea Shaklee ]
Iodin – memperbaiki tindakan kelenjar tiroid sekiranya ia adalah punca masalah berat badan 
[Vitalea Shaklee ]
Besi – diperlukan untuk penghasilan dan pembebasan tenaga 
[Vitalea Shaklee ]
Zink – membantu untuk mengangkut glukosa ke dalam sel-sel  
[ Zinc Complex Shaklee ]
NUTRIEN LAIN
Omega 3 – membantu mengurangkan lemak badan  
[Omega Guard Shaklee ]
Omega 6 – menukar lemak kepada tenaga  
[ GLA Complex Shaklee ]
Ko-enzim Q10 – meningkatkan metabolisme lemak 
[ CoQ Health Plus Shaklee]

Terpulang pada anda untuk membuat pilihan…senarai sudah tertulis

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405

Shaklee Offer Feb 2014 : Shaklee Vitalea

PROMO BELI 6 PERCUMA 1 


Beli 6 botol VitaLea Shaklee dapat 


FREE 1 botol VitaLea Shaklee

                                Beli 1 pun ada SPECIAL PRICE 


                               Hanya untuk bulan ini saja tau !!!!


Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405

Tambah Berat Badan dengan Shaklee

Asyik cerita pasal nak kurus je..
Abis..kami yang memang kurus kering ni macam mana
Nak juga merasa ada isi. Ini lah luahan yang biasa izan dengar daripada mereka yang berbadan ‘kurus kering”. Pada izan, tak jadi masalah jika kita kurus tapi badan sihat, aktif serta tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan.

Yang jadi masalah bila kurus…lemah…tak bermaya…kejap2 sakit
Yang ini kena buat sesuatu !

Apa faktor yang menyebabkan seseorang itu kurus?

  • Memiliki tahap metabolisme yang tinggi
  • Pengaruh faktor genetik
  • Keperibadian dan lingkungan sekitarnya
  • keadaan atau fungsi hormon tertentu yang mempengaruhi tahap metabolisme 

Bagi yang memiliki tubuh kurus atau BMI di bawah normal, ada beberapa cara sihat yang boleh dilakukan untuk menaikkan berat badan,iaitu:
1. Makan makanan yang mengandung kalori, vitamin dan mineral tinggi.
2. makan dengan keseimbangan yang tepat, nisbah yang disarankan adalah 60-70 peratus karbohidrat, 10-15 peratus protein dan sejumlah kecil lemak.


Pengambilan suplemen membantu melengkapkan keperluan tubuh badan serta meningkatkan kembali fungsi sistem yang terganggu.





Bagaimana ketiga-tiga produk ini menambat berat badan anda ?

Meal Shakes

  • membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. 
  • tinggi kandungan kalsium, fiber dan protein. 
  • berperisa vanila, mudah untuk ubahsuai rasa mengikut kehendak anda

Vitalea

  • membekal 23 jenis vitamin penting bersama zat besi 
  • membantu mencantikkan kulit wajah serta pertumbuhan kuku & rambut yang sihat dari akarnya.
  • Zat besi mengelakkan kelesuan, pitam dan pening yang sering dialami oleh mereka yang kurang berat badan kerana oksigen tidak dapat diangkut ke seluruh badan dengan efisien. Zat besi menggalakkan penghasilan hemoglobin yang diperlukan untuk mengangkut oksigen dalam darah

B complex

  • mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan
  • mengawalatur kadar metabolisme dalam badan
  • menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular
  • mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan *meningkatkan sistem pertahanan badan.

Jom dapatkan berat badan yang ideal melalui pemakanan dan cara hidup yang sihat !

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email : i_izan@yahoo.com 
Sms/whatsapp : 012-2767170. 
 ID shaklee: 852405 
Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Poslaju,Gdex dan Citylink, 
COD/Self Pick-up istimewa untuk anda yang berada berhampiran Bandar Baru Bangi,Sungai Merab,Bandar Baru Salak Tinggi,Kota Warisan,Jenderam,Dengkil, Putrajaya,KLIA, Nilai dan Sepang

Hb rendah ketika mengandung

Anda mengandung? Ada masalah Hb rendah ?
Pengambilan 2 biji vitalea sehari membantu mengatasi masalah anda
 
Kenapa ?
Kerana vitalea lengkap dengan iron
*Iron memainkan peranan penting dalam pengangkutan oksigen daripda paru-paru ke tisu.
*Iron bergabung dengan oksigen di dalam paru-paru dan melepaskan oksigen dalam tisu-tisu yang memerlukan.
*Iron digunakan dalam pembuatan haemoglobin.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170
ID Shaklee : 852405 
FREE consultation… Jangan tunggu lagi!!

Tindakbalas Vita-lea dengan Air

Anda biasa tak makan multivitamin? 
Tak kisahlaah cap aper, yang penting ia merupakan pelbagai vitamin yang dikumpul menjadi sebiji vitamin sahaja, iaitu multivitamin?
Pernah tak cuba Vita-Lea (Shaklee punya multivitamin)? Best tau, sebab Vita-Lea Shaklee diformulasi dengan zat besi (Iron Formula). Jika anda dah pernah cuba, saya yakin pasti anda akan rasa perbezaan ketara, apabila anda bertukar makan multivitamin jenama lain pula…
Jom kita tengok sekilas fakta Shaklee Vita-Lea

“Vita-Lea contains Beta Carotene that helps in the maintenance of growth, vision, and tissue development; Calcium, Phosporus with Vitamin C and D, for healthy bones and teeth; Biotin and Pantothenic acid help to metabolize fats and Vitamin B12 helps in the formation of red blood cells.”

Ringkasnya, sebiji Vita-Lea mengandungi 28 nutrients yang penting, temasuklah 12 jenis Vitamin & 7 jenis galian. Jika anda hanya makan multivitamin sahaja tanpa vitamin lain, adalah lebih baik jika makan 2 biji Vita-Lea sehari, iaitu sebiji di waktu pagi, dan satu biji lagi di waktu malam.

Siapa yang perlu makan Shaklee Vita-Lea nie?
  • Secara umumnya, untuk semua orang dewasa yang pentingkan kesihatan optimum. Lebih-lebih lagi kepada penggemar makanan segera, suka makan di luar, dan yang makan ikut selera – bukan ikut gizi seimbang.
  • Mengandungi Beta Carotene yang membantu mengekalkan pertumbuhan badan, mengawal masalah penglihatan & membantu pembentukan tisu badan.

  • Diformulasi dengan Iron yang penting untuk pembentukan sel darah merah di dalam badan.
  • Ibu mengandung yang selalu kena anemia. Tak perlu susah payah makan kerang atau organ dalaman lain. Zat besi perlu untuk pembentukan sel darah merah buat janin/ bayi di dalam kandungan.
  • Ibu menyusu, terutama yang bayinya dah berumur 6 bulan ke atas. Kajian mendapati kandungan zat besi di dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan. Sebab itu ibu-ibu digalakkan memberi ikan bilis dalam makanan pejal pertama si manja. Dengan pengambilan Vita-Lea, Insya Allah kandungan zat besi di dalam susu ibu dapat di kekalkan pada paras yang selamat. Sebab itu kami cadangkan Vita-Lea di dalam Set Penyusuan Shaklee kami.
  • Cegah penyakit tiroid atau beguk. Penyakit beguk nie di sebabkan oleh kekurangan iodin dalam badan pesakit. Sebiji vita-lea mengandungi 75 mcg Iodine (as potassium iodide and sea kelp). Jika anda sedang menghidapi, atau diserang beguk, ambil 2 biji Vita-Lea sehari, untuk memperolehi sumber 150 mcg Iodine, ya. Insya Allah.
Warning:

Accidental overdose of Iron-Containing products is a leading cause of fatal poisoning of children under six!!

Bagaimana rupa Vita-Lea nie? Besar tak?

Hahaa, jom tengok kat gamba bawah tuh… Besar kan?!!

Selalu kita dengar, ada di antara supplements di pasaran yang tidak boleh di hadam dengan baik oleh badan. Akhirnya, supplements itu keluar dari badan bersama-sama dengan sisa perkumuhan yang lain, tanpa nutrien nya dapat diserap sepenuhnya oleh badan. Maka, pelaburan ke atas supplements kelihatan seperti membazir, kerana wang kita turut mengalir bersama-sama ke dalam toilet bowl. Opsss!

Bagaimana pula dengan supplements dan vitamin dari Shaklee?
Berbaloikah wang anda?

Saya faham akan semangat ingin tahu anda yang tinggi itu. Apatah lagi apabila anda melihat saiz fizikal Vita-Lea, yang boleh dikatakan paling besar di antara semua vitamin Shaklee. Untuk melihat bagaimana tindak balas vita-lea di dalam badan kita. Sebagai pengganti sistem badan, saya hanya gunakan secawan air.

Untuk pengetahuan, air ini hanyalah air biasa, pada suhu bilik, tidak panas, tidak suam dan tidak sejuk.


Fakta menarik :
(1) Video ini asalnya ialah 7 minit, tapi, dipendekkan sampai takat pecah dengan lengkap ajer. since takboleh nak upload Video so ni print screen setiap penukaran dari Vitalea tuh.

(2) Tiada faktor luaran kerana tidak goncang cawan, ataupon kacau air itu.
p/s : Sekadar pusingkan cawan sebab nak bagi nampak logo Pooh yang comel. Hehehe.

(3) Warna hijau pada Vita-Lea ialah coating daripada Spirulina.

(4) Rekod yang dapat dicatatkan ialah seperti minit-minit berikut:
  • 00:32 : Buih pertama kelihatan (First bubble’s appearance).
  • 01:10 : Spirulina coating di bahagian kiri mula pecah.
  • 01:50 : Spirulina coating di bahagian tengah pecah dan menampakkan isi.
  • 02:17 : Vita-lea telah pecah dengan lengkap sepenuhnya.
(5) Kurang dari 140 saat ialah masa yang diperlukan untuk sebiji Vita-lea larut dalam secawan air biasa dengan sendirinya. Jadi, boleh bayangkan tak bagaimana kadar tindak balas/ tempoh untuk larut di dalam sistem badan kita?

(6) Perhatikan bahawa selepas Vita-Lea melarut, warna air masih kekal SAMA (masih jernih), menunjukkan keaslian Vita-Lea Shaklee, TANPA pewarna tiruan.

(7) Kepada yang mempunyai Vita-Lea, anda juga boleh lakukan eksperimen ini di rumah.

p/s : Bila dah larut sepenuhnya tue, jangan lupa pula minum air tersebut yaa. Sayang tue… *wink* ♥♥♥

credit
 

Ingin mencuba produk Shaklee? Email izan di i_izan@yahoo.com atau sms 012-2767170. Jangan tunggu lagi!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
1 2